Veel mensen dachten in 2023 mee over de toekomst

27-05-2024
33 keer bekeken 0 reacties

16 keer ging de gemeente Nissewaard in 2023 op pad om je te vragen naar de toekomst van Nissewaard. In het verslag over deze eerste participatieronde vind je de belangrijkste uitkomsten.

In wat voor Nissewaard wil jij leven en oud worden? Hoe ziet dat eruit? In wat voor een Nissewaard beleven jouw kinderen straks avonturen? En hoe houden wij onze voeten droog bij klimaatverandering? 16 keer ging de gemeente Nissewaard in 2023 op pad om je te vragen naar de toekomst van Nissewaard.

Daarnaast kon je ook de online vragenlijst invullen en spraken we apart nog met kinderen, boeren, ondernemers en verenigingen. Al deze informatie is samengevat in een participatieverslag. Dit is een verslag van alles wat er gezegd is door inwoners, ondernemers en organisatie over de toekomst van Nissewaard.

Het participatieverslag  geeft een overzicht van wat er is opgehaald in 2023. Maar liefst 1377 inwoners hebben de digitale vragenlijst ingevuld en bijna 600 inwoners zijn het gesprek aangegaan tijdens de praat-mee momenten. Ook hebben 52 verenigingen en ondernemers meegedacht tijdens een bijeenkomst in de Stoep en hebben meer dan 275 leerlingen van basisscholen mee kunnen denken. Met al deze inbreng gaan we als gemeente aan de slag om een omgevingsvisie op te stellen. Daarna gaan we opnieuw in gesprek, om de omgevingsvisie te bespreken en waar nodig te verbeteren.

Omgevingsvisie

Om Nissewaard een nog fijnere plek te maken gaan we samen aan de slag. Zodat Nissewaard ook straks een gemeente is waar het goed leven, opgroeien en verblijven is en een plek blijft waar iedereen zich thuis voelt. Daarom moeten er nu al belangrijke keuzes gemaakt worden. Dat leggen we vast in een omgevingsvisie. Die omgevingsvisie maakt de gemeente samen met inwoners, ondernemers, organisaties en andere betrokken partijen.
 

Bedankt!

We willen alle inwoners en stakeholders van Nissewaard bedanken voor hun waardevolle inzichten, idee├źn en vooral hun betrokkenheid bij de toekomst van hun gemeente. We zijn er nog niet! In de tweede helft van 2024 komen we bij je terug om te kijken of we op de juiste weg zitten. We hopen je dan weer te zien voor een goed vervolggesprek over de toekomst van Nissewaard.

Afbeeldingen

Reageren

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen