Veelgestelde vragen

Nissewaard is ook straks een gemeente waar het goed leven, opgroeien en verblijven is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we nu al belangrijke keuzes maken. Zodat Nissewaard een plek blijft waar mensen zich thuis voelen. In een plan, de omgevingsvisie,  komen deze keuzes voor de toekomst te staan. Die omgevingsvisie maakt de gemeente uiteraard graag samen met de inwoners van Nissewaard.

De omgevingsvisie is ons beeld van het wonen en alles daaromheen in Nissewaard. Het is de basis voor het omgevingsplan die we later maken. Zie meer informatie onder het tabblad ‘Over de omgevingsvisie’

Jouw input is juist van harte welkom! Als inwoner van Nissewaard weet jij wat er speelt in je wijk of buurt en wat er beter kan in de toekomst. Er wordt naar iedereen geluisterd, alle inbreng is waardevol. 

Nissewaard is ook straks een gemeente waar het goed leven, opgroeien en verblijven is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we nu al belangrijke keuzes maken. Zodat Nissewaard een plek blijft waar iedereen zich thuis voelt. In de omgevingsvisie komen deze keuzes voor de toekomst te staan. 

We verzamelen alle antwoorden op de online vragenlijst, de ideeën die worden gedeeld bij bijeenkomsten, en de meningen die mensen delen bij onze marktkraam en koffiekar in de buurt. De inbreng nemen we mee in de (ontwerp) omgevingsvisie. Van de inbreng maken we een participatieverslag, zodat u ziet wat er met uw inbreng wordt gedaan. De verslagen zijn terug te lezen op de website onder inbreng participatie.

Welkom in onze gemeente! Ook van nieuwe inwoners zijn we benieuwd naar hun inbreng. Samen zorgen we ervoor dat Nissewaard een plek blijft waar iedereen zich thuis voelt. 

Je ideeën, dromen en zorgen delen bij bijeenkomsten, op de markt of via de online vragenlijst is helemaal gratis. 

Meedoen kan op veel verschillende manieren. Je kunt je ideeën, dromen en zorgen delen via een online vragenlijst, meepraten tijdens bijeenkomsten of met ons een bakkie koffie doen op de markt. Voor kinderen is er een interactief lespakket in ontwikkeling. 

Klik HIER voor de data en locaties van de bijeenkomsten, en om te zien waar je bij jou in de buurt een bakkie met ons kan doen. 

Met een online vragenlijst, bijeenkomsten, en gesprekken met bewoners op de markt en bij evenementen, willen we zoveel mogelijk inwoners van Nissewaard bereiken. Ook vragen we ondernemers en organisaties om hun inbreng

De participatie voor de omgevingsvisie vindt plaats tussen mei en december 2023. Ook in 2024 komen er nog bijeenkomsten en zal er opnieuw een vragenlijst online komen. Mei 2024 start de formele inspraaktermijn van zes weken op de ontwerp omgevingsvisie. Via deze BUTTON is het proces te zien tot aan besluitvorming door de gemeenteraad. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je goed op de hoogte van de bijeenkomsten die worden georganiseerd.

Voor algemene vragen voor de gemeente, zoals informatie over vergunningen, paspoorten, toeslagen en meer, kun je terecht op de website van de gemeente Nissewaard: www.nissewaard.nl

In de omgevingsvisie formuleren wij hoe de leefomgeving van Nissewaard er in de toekomst uit komt te zien. Als er zaken zijn die op korte termijn al moeten worden opgepakt, dan kun jij de melding doorgeven via deze website. Dan pakt de afdeling Beheer van de gemeente dit op korte termijn op.

Cookie-instellingen